Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL I for alle: Grunnleggende EFT banketeknikker

Hvordan utføre Grunnoppskriften til EFTs banketeknikker

Den grunnleggende bankeprosedyren - det mest sentrale i EFT

Grunnoppskriften til EFTs banketeknikker er et brukervennlig healing-verktøy som gir deg et solid grunnlag for å utvide din emosjonelle frihet. Den er bankeprosedyren som vi bruker i hver runde av EFT... Den er lett å lære og enkel å bruke, noe som har ført til at EFT har blitt kjent som et verktøy som alle kan bruke. Grunnoppskriften til EFTs banketeknikker kan brukes på alle problemer du ønsker, og selv om den fortsatt bare den første delen av alt EFT inneholder av muligheter, gir den stadig resultater som spenner fra oppmuntrende til imponerende. Alle de andre mulighetene kommer etter hvert som du lærer å rette bankeprosedyren mot de beste målene, men du må lære det grunnleggende før du lærer resten, så la oss komme i gang!

EFT Basic Recipe cake

En oppskrift har naturligvis visse ingredienser som må tilsettes i en bestemt rekkefølge. Hvis du for eksempel baker en kake, må du bruke sukker i stedet for pepper, og du må legge til sukker før du setter den i ovnen.

Ellers .... ingen kake.

EFTs Grunnoppskrift er intet unntak. Hver ingrediens må gjennomføres nøyaktig som beskrevet, og de må tilsettes i riktig rekkefølge.

Selv om jeg kommer til å benytte en del tid på å beskrive den i detalj, består grunnoppskriften til EFTs banketeknikker bare av fem korte skritt (ingredienser) og krever svært liten innsats for å lære. Straks den er lært, kan hver runde av den utføres på ca 30 sekunder. Det vil selvfølgelig kreve litt øvelse, men etter noen forsøk vil hele prosessen være kjent, og du kan gjøre den i søvne (millioner har gjort dette, inkludert barn). Du vil da ha et permanent verktøy som du kan bruke resten av livet.

 

Husker du Den Store Oppdagelsen?

"Årsaken til alle negative følelser er en forstyrrelse i kroppens energisystem."

 

EFT Basic Recipe uses

Dette betyr at energiforstyrrelser er årsaken til enhver form for følelsesmessige problemer som sorg, sinne, skyldfølelse, depresjon, traumer og frykt. Siden både fysiske- og prestasjonsproblemer ofte har følelsesmessige røtter, følger det også at fjerning av energiforstyrrelser også kan være nyttig for disse.

Når vi finner disse energiforstyrrelsene, bruker vi bankeprosessen for å rette de opp. Grunnoppskriften kombinerer en fokusert verbal frase med en ni-punkts bankesekvens. Den fokuserte frasen leder oss inn i problemet, og dette fører oss i sin tur til energiforstyrrelsene (zzzzzt-ene) som vi må ordne opp i.

Det vi sier (frasen) er en viktig del av prosessen fordi det forteller systemet vårt hva vi skal jobbe med. Negative følelser kommer av at vi er innstilt på visse tanker eller omstendigheter som i sin tur fører til en forstyrrelse i vårt energisystem. Ellers fungerer vi som normalt. En høydeskrekk er ikke til stede mens vi for eksempel leser tegneseriene i søndagsavisen (og derfor ikke er innstilt på problemet).

Når vi er innstilt på problemet, stimulerer bankingen energibanene, og dette bidrar til å balansere energiforstyrrelsene (zzzzzt-ene). Dessuten, for å gjøre det klart, punktene vi bruker ligger på eller nær endepunktene for energibanene (meridianer og styrende energibaner) ... eller ... på punkter langs disse banene som er nær kroppens overflate.

Du vet kanskje at akupunktører studerer og bruker over 300 meridianpunkter på kroppen i stedet for bare noen få som brukes i EFT-prosessen. Videre, i motsetning til EFT, knytter akupunktører hver av energibanene til kroppens organer (nyre, mage, milt, etc.) og følelser (sinne, frykt, tristhet, etc.). Vi vil ikke benekte gyldigheten til denne tilnærmingen, men vi ignorerer den. EFTs banketeknikker representerer en annen bruk av dette meridiansystemet, noe som gjør at også noen uten formell opplæring i kinesisk medisin kan balansere forstyrrelser på egen hånd med en enkel prosess.

Du kan lære det intrikate kinesiske meridiansystemet hvis du ønsker, men denne kunnskapen er ikke nødvendig for å oppnå førsteklasses resultater med EFT. I praksis henger de 12 meridianene og 2 styrende energibanene sammen, og dermed vil balanserende energi som sendes ned en del av meridiansystemet også påvirke resten. Det er derfor vi vanligvis bare trenger å balansere noen få meridianer for å få jobben gjort.

Før jeg demonstrerer grunnoppskriften til EFTs banketeknikker på video, la oss (1) ta en titt på bankepunktene, (2) rigge opp scenen med noen nyttige banketips og (3) gjennomgå de fem trinnene i grunnoppskriften til EFTs banketeknikker.

 

EFTs bankepunkter

Illustrasjonene nedenfor sammen med skriftlig støtte, er selvinstrueerende og er forklart i detalj senere (inkludert videoer). Nå skal du bare finne hvert av disse punktene på din egen kropp og berøre hvert av de med fingertuppene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forklaring på hvordan du finner bankepunktene i EFTs grunnoppskrift

KP: Karatepunktet (forkortet KP) ligger i sentrum av den kjøttfulle delen på utsiden av hånden (valgfri hånd) mellom håndleddet og leddet der lillefingeren er festet eller... spesifisert... den delen av hånden du bruker  til et karateslag.

TAH: "Toppen av hodet". Hvis du trekker en linje fra det ene øret, over hodet og til det andre øret, og en annen linje fra nesen til nakken, er TAH-punktet der de to linjene vil krysser hverandre.

IØ: Innsiden av øyenbrynet like over og til siden av nesen. Dette punktet har forkortelsen IØ for "Innsiden av Øyenbrynet".

SØ: Ved siden av øyet, på beinet ved tinningen like ved siden av øyet. Dette punktet er forkortet SØ for "Siden av øyet".

UØ: På beinet under øyet ca 2,5 cm under pupillen. Dette punktet har forkortelsen UØ for "Under øyet".

UN: På den små gropen mellom bunnen av nesen og overleppen. Dette punktet er forkortet UN for "Under nesen".

UL: Midtveis mellom hakespissen og underleppen vil du ha en slags grop der dette punktet ligger. Vi kaller det "Under underleppa" fordi det er entydig nok for folk å forstå. Dette punktet er forkortet til UL for "Underleppa".

KB: Krysset der sternum (brystbenet), kragebeinet og det første ribbenet møtes. For å finne det, setter du først pekefingeren på det U-formede hakket øverst på brystbeinet (om hvor en mann ville ha slipsknuten). Fra bunnen av U-en flyttes pekefingeren ned mot navlen 2-3 cm, og deretter til venstre (eller høyre) 2-3 cm. Dette punktet er forkortet KB for "Kragebeinet", selv om det egentlig ikke ligger på selve kragebeinet. Det er på begynnelsen av kragebeinet og vi kaller det "kragebeinspunktet" fordi det er mye lettere å si enn "krysset der sternum (brystbenet), kragebeinet og det første ribbenet møtes." 

UA: På siden av kroppen, parallelt med brystvorten (for menn) eller BH-stroppen (for kvinner). Det ligger ca 10 cm under armhulen. Dette punktet er forkortet UA for "Under armen".

Banketips

Disse tipsene svarer på de vanligste spørsmålene.

 • Noen av å bankepunktene finnes på begge sider av kroppen. For eksempel har punktet på innsiden av øyenbrynet på høyre side av kroppen et tvillingpunkt på venstre side av kroppen. Års erfaring har lært oss at du bare trenger å banke på et av disse to punktene. Men hvis du har begge hender ledig, kan du sikkert banke på begge sider for godt resultat.

 • Du kan også bytte side når du banker på disse punktene. For eksempel kan du på en og samme runde av Grunnoppskriften banke Karate-punktet på din venstre hånd og punktet på innsiden av øyenbrynet på høyre side av kroppen. Dette gjør bankeprosessen enklere å utføre.

 • Bankingen utføres med to eller flere fingertupper. Dette gjøres for å dekke et større område og dermed sikre at på bankingen treffer det riktige punktet.

 • Det er det samme hvilken hånd du banker med. De fleste benytter sin dominante hånd. Høyrehendte foretrekker vanligvis å banke med høyre hånd, mens venstrehendte foretrekker den venstre.

 • Du banker ca 5 ganger på hvert punkt. Du trenger ikke å telle nøyaktig, for hvilket som helst sted mellom 3 og 7 bank på hvert punkt er tilstrekkelig. Det eneste unntaket er under Oppsettet (forklart senere) der Karatepunktet bankes på kontinuerlig mens du gjentar noen standardfraser.

 • Prosessen er lett å huske. Etter at du har banket på Karatepunktet, følger resten av punktene nedover langs kroppen (se sekvenspunktene i diagrammet ovenfor). Punktet på innsiden av øyenbrynet ligger for eksempel under punktet på toppen av hodet. Punktet på siden av øyet er under punktet på innsiden av øyenbrynet, og så videre nedover kroppen.

EFT-grunnoppskriftens fem trinn

Disse enkle trinnene er også vist i videoen nedenfor. Nå skal du bare bli kjent med begrepene. Videoen vil lede deg gjennom hele bankeprosessen slik at du lett vil huske den.

1. Legg merke til problemet:

Alt du gjør her er å legge bevisst merke til hva som feiler deg. Dette blir målet som du "tar sikte på" med Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker. Eksempler kan være: Vond skulder, min far gjorde meg flau på åtteårsdagsfesten eller problemer med å treffe en høy tone når du synger. Pass på at du kun retter oppmerksomheten mot ett problem om gangen. Som du vil lære senere, vil forsøk på å kombinere problemstillinger i prosessen ødelegge for resultatene.

2. Test den første intensiteten:

Her bestemmer du nivået på intensiteten av følelsen knyttet til problemet før bankingen begynner, ved å vurdere den på en skala fra 0 – 10, der 10 er det verste problemet noen gang har vært og 0 betyr at det ikke er noe problem i det hele tatt. Dette vil fungere som en målestokk for å vurdere vår fremgang etter hver runde av Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker. Hvis vi for eksempel begynner på 8 og til slutt kommer til 4, da vet vi at vi har oppnådd 50 prosent forbedring. Antall mulige problemer vi kan løse med Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker er uendelig, men ikke alle passer inn i ryddige testebokser. Det er derfor vi senere har et helt kapittel dedikert til  Testing av EFT Bankearbeidet. På dette stadiet av læreprosessen får du her er noen nyttige metoder for å hjelpe deg få fram problemet (problemene) og bestemme din intensitet mellom 0 og 10. De kan benyttes på de fleste problemer.

 • For følelsesmessige problemer kan du hente fram minnene i ditt sinn og vurdere ubehaget du føler.
 • For fysiske plager kan du bare vurdere eksisterende smerte eller ubehag.
 • Du kan forsøke å nå ønsket prestasjonsnivå og måle hvor nær du kommer dette.

3. Oppsettet:

Dette er den prosessen vi bruker for å starte hver bankerunde. Ved å utforme en enkel setning som du sier mens du kontinuerlig banker på Karatepunktet, forteller du systemet hva du prøver å løse.

Når du utformer denne setningen, er det to mål vi ønsker å oppnå:

1) erkjenne problemet
2) akseptere deg selv til tross for problemet

Vi gjør dette ved å si:

"Selv om jeg har denne ___, aksepterer jeg meg selv fullt og helt".

Det tomme feltet ovenfor representerer problemet du vil løse, slik at du bare setter inn ting som:

Denne vonde skulderen:
"Selv om jeg har denne vonde skulderen, aksepterer jeg meg selv fullt og helt."

Denne frykten for edderkopper:
"Selv om jeg har denne frykten for edderkopper, aksepterer jeg meg selv fullt og helt"

Denne ydmykelsen på ungdomsskoleeksamen:
"Selv om jeg ble ydmyket på ungdomsskoleeksamenen,aksepterer jeg meg selv fullt og helt."

Dette problemet med å gjøre straffekast:
"Selv om jeg har dette problemet med å gjøre straffekast, aksepterer jeg meg selv fullt og helt"

Ikke alle problemer passer like fint i "Selv om jeg har denne ___," så du kan gjerne bruke litt fleksibilitet når du utformer oppsettet. For eksempel kan du i stedet for å si "denne såre skulderen" kan du si "selv om skulderen min gjør vondt, aksepterer jeg meg selv fullt og helt". Eller i stedet for "denne ydmykelse på min ungdomsskoleeksamen" du kan si "selv om min far ydmyket meg på min ungdomsskoleeksamen."

Ved å bruke "Selv om jeg har denne ___", vil du automatisk velge noe som representerer dine erfaringer, din reaksjon eller et problem du gjenkjenner som noe som tilhører deg, og dette er en viktig funksjon.

Vi ønsker ikke å bruke EFT på noen andres problemer. Heller enn å si, "selv om min sønn er avhengig av narkotika, aksepterer jeg meg selv fullt og helt," er det bedre å fokusere på din egen reaksjon og si noe sånt som, "Selv om jeg er frustrert over min sønns narkotikaavhengighet." Eller i stedet for "selv om min mann jobber for mye...," er det bedre å prøve noe sånt som: "Selv om jeg føler meg alene når min mann blir sen på kontoret..." Vi ønsker å rette EFT inn på vår del av problemet i stedet for å prøve å fikse noen andres problem.

Ved å identifisere problemet med denne frasen, stiller du inn på det første zzzzz-et bak kulissene at slik bankingen har noe å løse.

Viktig, viktig, viktig:

Språket vi bruker rettes alltid mot det negative. Dette er viktig fordi det er det negative som skaper energiforstyrrelser (zzzzz) som Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker fjerner (og dermed bringer fred til systemet). Dette i motsetning til konvensjonelle metoder og populære selvhjelpsbøker om stress som forkynner positiv tenkning for å unngå de negative. Dette kan høres bra ut, men fra vår synsvinkel fører det ikke til mye annet enn å dekke over det negative med vakkert klingende språk. Med EFT rettes derimot oppmerksomheten mot det negative slik at det kan bli nøytralisert. Da får vår positive natur anledning til å komme opp til overflaten.

4. sekvensen:

Denne delen er arbeidshesten i Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker som stimulerer/balanserer kroppens energibaner. Du utfører den ved å banke på hvert av punktene vist på bankesekvensen (se ovenfor) mens du sier en påminnelsesfrase som holder systemet innstilt på problemet. Jeg lister opp punktene nedenfor etterfulgt av påminnelsesfrasen:

Toppen av hodet (TAH)
Innsiden av øyenbrynet (ØB)
Siden av øyet (SØ)
Under øyet (UØ)
Under nesen (UN)
Under Underleppen (UL)
Kragebeinet (KB)
Under armen (UA)

Påminnelsesfrasen trenger du ganske enkelt for å identifisere problemet med noen korte setninger. Avhengig av problemet, kan du si følgende mens du banker på hvert bankepunkt...

"Denne vonde skulderen",
"Min far gjorde meg flau",
"Når ikke opp til de høye tonene."

5. Test intensiteten igjen:

Til slutt må du gjøre en ny vurdering av den følelsesmessige intensiteten på en skala mellom 0 - 10. Du sammenligner dette med nivået før bankerunden for å se hvor stor framgang du har hatt. Hvis du ikke har kommet ned til null, gentas prosessen til du oppnår null eller til du stanser opp på et nivå. Du kan også ta med noen ekstra bankepunkt som vil bli introdusert i den neste delen av denne artikkelen. Ellers vil du sannsynligvis trenge å "komme til røttene av problemet" (se Intro til del II av The Gold Standard EFT Tutorial).

Nå kan du følge med på denne videoen der jeg demonstrerer Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker live. Den forutsetter at du har gjort deg kjent med å bankepunktene, banketpstipsene og Grunnoppskriftens fem  trinn. Derfor kan det være en ide å se over dette en gang til før du fortsetter med videoen.

GRUNNOPPSKRIFTEN I EFT - SE VIDEO

 

Merknad til EFTere som har lært EFT før denne opplæringen: EFTs grunnoppskrift har blitt strømlinjeformet på følgende måter: (1) Det som tidligere var kjent som kortversjonen av EFT er nå EFTs grunnoppskrift. Andre bankepunkter og metoder samt 9-punktsrunden har blitt rekategorisert og satt "på hylla" for bruk i tilfelle en sitter fast (vil bli diskutert senere). (2) begrepet psykologisk reversering (PR) er fjernet fordi jeg etter flere års erfaring har kommet til at det er feil navn. I praksis er PR en form for sekundær gevinst eller et nytt aspekt av det opprinnelige problemet.  Mens korrigering for PR fortsatt er med i EFTs grunnoppskrift, har jeg funnet at PR kan behandles effektivt med riktig behandling av aspekter, spesielle hendelser og detektivarbeid (se senere artikler). (3) det såre punktet, kragebeinspusteteknikken og gulv til tak øyerulle er fjernet på grunn av at de er lite benyttet. (4) ideen om "etterfølgende runde med justeringer" der vi tidligere sa "resten av problemet" anses ikke lenger som viktig. Du vil se dette i tidligere videoer fordi det ble ansett som nyttig da de ble filmet. Bruken av dette har ingen positiv eller negativ effekt på prosessen.

Dessuten, for å berolige eventuelle vitenskapelige bekymringer, denne effektiviseringen har ikke endret den forrige protokollen fra et forskningsperspektiv. De grunnleggende bankepunktene og språket forblir det samme. Protokollen til Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker har bare blitt delt opp i mindre deler for å gjøre den mer bekvem og brukervennlig. Derfor trenger man bare sette sammen de enkelte delene igjen for å komme tilbake til den som opprinnelig ble brukt i tidligere forskning. Dermed vil all tidligere forskning fortsatt være gyldig og forblir upåvirket av denne opplæringen. Ny forskning kan bruke denne strømlinjeformet oppdateringen.

Prøverunde:

La oss nå kjøre en prøverunde av Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker. Bare velg en av dine egne saker og bank sammen med meg i neste video. Med noen praksisrunder vil du ha lagt prosessen til minnet, og vil da være i stand til å bruke den på et bredt spekter av saker. Husk imidlertid at du fortsatt er nybegynner på dette slik at det ikke er sikkert at du opplever lettelse denne første gangen. Det er greit. Vårt mål på dette punktet er å bli kjent med prosessen. Resultater følger etter hvert som du utvider din bruk av den. Det er mye mer å lære hvis du ønsker å følge denne opplæringen videre (anbefales).

 

PRØVERUNDE I EFTs GRUNNOPPSKRIFT - SE VIDEO

 

Andre Bankepunkter og rutiner

Den vanlige grunnoppskriften til EFTs banketeknikker du har lært ovenfor, er den du vil bruke i over 90 prosent av tiden. I tillegg finnes det noen andre punkter som kan være nyttige under visse omstendigheter. Hvis dine første runder med grunnoppskriften ikke har brakt intensiteten til null, kan du ta med noen av disse i din neste bankerunde for å se om det hjelper. De er verdt å lære, selv på dette tidlige stadiet, så jeg beskriver dem her, samt i en video noen få avsnitt nedenfor.

Fingerpunktene:

 EFT Basic Recipe Finger Points diagram

Dette er nyttig når du ønsker å forlenge Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker for å prøve en mer grundig runde på vanskelige problemer. De kommer også godt med når noen av de vanlige bankepunktene er vanskelige å nå eller blir ømme. De kan være svært effektive på egen hånd, og jeg bruker de noen ganger i stedet for de vanlige punktene. Vær også oppmerksom på at når du banker på ansikts- og kroppspunktene med fingertuppene, så stimulerer du også samtidig fingerpunktene.

Bankepunktene befinner seg på samme sted på hver finger og hver tommel. På pekefingeren banker du på den siden av av fingeren som er nærmest tommelen, like ved negleroten. Når du har funnet det, finner du de andre punktene på tilsvarende sted på langfingeren, lillefingeren og tommelen på hver hånd.

For enkelhets skyld har ringfingeren ikke blitt inkludert i denne sekvensen. For de som lurer, går den aktuelle meridianen på motsatt side av den fingeren. Noen ganger har jeg også banket på ringfingeren bare fordi dette har vært enklere enn å forklare hvorfor jeg utelater den. Men EFT-prosessen og dens styrke ble utviklet uten dette punktet, og resultatene har ikke blitt påvirket av om vi har tatt det med eller ikke.

Under brystet (ofte kalt leverpunktet):

EFT Tapping Liver Point diagram

Du ser ikke dette på våre Art of Delivery-videoer eller andre steder i vårt materiale. Dette er fordi det er sosialt klosset for kvinner å banke på det. For menn er det plassert en tomme under brystvorten. På kvinner det der huden på brystet er festet til brystkassen. For noen kvinner må brystet løftes for å banke på punktet. Jeg tar det med for fullstendighets skyld i tilfelle du finner det nyttig i noen tilfeller. Jeg bruker det ved sjeldne anledninger. Diagrammet til høyre viser UB-punktet (UB: Under brystet) på begge sider av kroppen. Som nevnt tidligere, trenger du bare å banke på et av de.

EFT Tapping Wrist Point diagram

Håndledd-punktet:

Dette punktet brukes også sjelden, men jeg viser det fordi du kan se det på våre videoer. Det ligger midt på innsiden av håndleddet omtrent der klokkereimen normalt ville være. Se diagrammet for avklaring.

Generelt er det mest effektivt å banke på dette punktet med flere fingertupper, eller du kan klapse området på innsiden av håndleddet forsiktig med en flat hånd. Det er et tilsvarende punkt på hvert håndledd, og noen ganger blir disse punktene banket ved at en forsiktig dunker innsiden av håndleddene sammen.

Ni-punktsrunden (ofte kalt 9 Gamut-runden):

Prosedyren er opprinnelig utviklet av Dr. Roger Callahan, og hensikten med disse ni trinnene er å stimulere begge sider av hjernen. Dette oppnås ved kontinuerlig å banke på et bestemt punkt på hånden mens du utfører bestemte øyebevegelser, nynner og teller. Det kan virke som en merkelig prosess, men gjennom spesielle sammenkoblinger av nerver, blir visse deler av hjernen stimulert når øynene beveges. Høyre side av hjernen (den kreative siden) er likeledes stimulert når du nynner en sang og den venstre (logisk side) blir stimulert når du teller.

Ni-punktsrunden var en standardfunksjon i grunnoppskriften i mange år men er nå valgfri, og jeg bruker den sjelden. Jeg har funnet den nyttig i forbindelse med klare hjernelidelser (f.eks Cerebral Parese), og noen ganger tar jeg den med når fremdriften synes å ha stoppet.

Det er svært vanskelig å forklare denne prosedyren i ord og bilder. Den er enklere å forstå når du kan se en demonstrasjon, og du finner en videolink for dette formålet etter den skriftlige forklaringen.

Ni-punktsrunden er en 10 sekunders prosess hvor en gjennomfører en hjernestimulerende prosess på ni trinn mens en kontinuerlig banker på et av kroppens energipunkter (Gamutpunktet). For å utføre ni-punktsrunden, må du først finne "Gamutpunktet". (Gamut betyr Skala eller trinn. Altså, det er en prosedyre på ni trinn, derav det engelske navnet Nine Gamut. Oversetters kommentar.)

GAMUT-punktet:

EFT Tapping 9 gamut point diagram

For å finne dette punktet som er på utsiden av begge hendene, kan du legge en finger mellom knokene på ring- og lillefingeren. Fra dette stedet flytter du fingeren ca. en cm mot håndleddet (du vil kjenne en liten grop) og der er bankepunktet til ni-punktsrunden. Se illustrasjonen for klarhet.

9 trinn:

Mens du ser rett fremover og holder hodet i ro, banker du kontinuerlig på Gamut-punktet mens du utfører følgende ni trinn:

 1. Lukk øynene.
 2. Åpne øynene.
 3. Se hardt ned til høyre mens du holder hodet i ro.
 4. Se hardt ned til venstre mens du holder hodet i ro.
 5. Rull øynene i en sirkel som om nesen var midt i en klokke og du prøvde å se alle tall i rekkefølge.
 6. Gjør det samme som forrige trinn, men rull øynene den andre retningen.
 7. Nynn to sekunder av en melodi (hvilken som helst, men jeg bruker ofte Happy Birthday). *
 8. Tell raskt fra 1 til 5.
 9. Nynn to sekunder av sangen igjen.

* For noen mennesker kan nynning av Happy Birthday møte motstand fordi den bringer opp minner fra ulykkelige bursdager. I dette tilfellet kan du enten bruke EFT på de ulykkelige minnene og løse de... eller... du kan hoppe over dette problemet i denne omgang og nynne en annen melodi.

For ordens skyld har jeg her tatt med en video der jeg viser fingerpunktene, under brystvorte-punktet eller UB punktet (ofte kalt leverpunktet), håndleddpunktet og ni-punktsrunden. På videoen antas det at du har gjort deg grundig kjent med beskrivelsene ovenfor.

ANDRE EFT BANKEPUNKTER & PROSEDYRER - SE VIDEO

 

Gjennomgang:

I denne artikkelen lærte du Grunnoppskriften til EFT Banketeknikker med følgende komponenter:

 • 9 primære bankepunkt (KP, TAH, IØ, SØ, UØ, UN, UL, KB, UA)
 • Oppsettsfrasen på Karatepunktet
 • Påminnelsesfrasen på resten av punktene
 • Måling av intensiteten og de fem trinnene
 • Ekstra bankepunkter og prosedyrer (fingrene, Under brystet, Håndleddet, ni-punktsrunden)


 

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt