Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

  • Previous Screen
  • Previous Articles
  • Previous Categories
  • Start Page
  • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL III – Avansert: Flere bankeverktøy & finpuss

Kognitive skift - endringer av grunnleggende oppfatninger med EFT

Ny innsikt, atferd & endrede oppfatninger skjer rutinemessig med EFT

EFT Tapping Cognitive Shift Image
Kognitive SKIFT

Et viktig tegn på forbedring innen tradisjonell terapi er det kognitive skiftet. Når en klient får ny innsikt, viser en ny væremåte eller får en ny oppfatning av problemet, da har noe viktig i deres persepsjon endret seg, og dette blir sett på som bevis på at emosjonell helbredelse eller vekst har oppstått.

I tradisjonell terapi kommer slike kognitive skift gjerne først etter måneder eller år med samtaler og behandling, mens med EFT kan de dukke opp i hver eneste behandling. Med EFT kan slike skift faktisk forekomme i bakgrunnen nesten hver gang du gir lindring til en bestemt hendelse. Det er derfor hendelsene ikke lenger er plagsomme. Klienten har nå en annen oppfatning av det enn tidligere. Aspekter som frykt, skyldfølelse eller sinne skifter til mer fredfylte følelser.

De kognitive skiftene bak kulissene har blitt rutine i EFT-behandlingene og blir ofte bare forbigått i taushet. Imidlertid vil du snart oppdage når du benytter teknikken "Fortell historien" at når en vesentlig del av intensiteten har gitt slipp, kan klienten si noe som fullstendig strider den opprinnelige oppfatningen av hendelsen.

Noen som i begynnelsen av behandlingstimen var virkelig rasende på sjefen, kan for eksempel plutselig si: "Vel, jeg kan forstå hvorfor han gjorde det."  Eller noen som ble ydmyket foran sine venner på en fest kan si:  "du vet, det må jo ha vært komisk." Dette er tegn på at energisystemet har blitt omstilt og klienten har fått mer fred rundt hendelsen.

Videoen nedenfor gir deg en grundig diskusjon av dette viktige emnet sammen med publikum. Dette etterfølges av en behandlingsøkt med Pamela. På slutten forklarer jeg hvor de kognitive skiftene fant sted. Legg merke til at hun begynner med å si at Gud ikke tror hun er verdig, mens hun senere (etter bankingen) sier at at den oppfatningen "ikke gir noen mening."

 

KOGNITIVE SKIFT - SE VIDEO

 

Disse øyeblikkene vil ofte skje idet klienten forteller historien for andre eller tredje gang mens du leter etter de siste tegnene på intensitet. På dette tidspunktet er det viktig å be om en vurdering av intensiteten fra 0-10 for det aktuelle aspektet eller crescendoet, eller for hele opplevelsen. Ofte vil det være null, og da kan du fortsette med flere testemetoder for å få dette bekreftet. 

Du vil også møte andre tegn på at arbeidet har vært vellykket. De vanligste er gjesp, sukk eller ekte latter. Dette kan skje når som helst i økten og er vanligvis tegn på at energi har endret seg på et eller annet vis. Favoritten mint blant disse er sukkingen, og denne korte videoen med gir deg tre eksempler på dette.

 

EKSEMPLER PÅ SUKKING - SE VIDEO

 

Hvis du er midt i en bankerunde eller EFT-økt og klienten enten gjesper eller kommer med et dypt sukk, fullfør runden og be om en 0-10 vurdering. Du kan også spørre klientene om de føler noen betydelige endringer i hvordan deres følelser er i forhold til hendelsen. Svarene bekrefter ikke alltid noe kognitivt skift, men kan du kontrollere med testing.

Du kan også høre klienten si at de føler seg veldig avslappet, nesten som om de ønsker å sove. Dette er også vanlig, spesielt etter en lang økt eller videre arbeid. Vi blir så vandt til bære rundt på disse forstyrrelsene at når vi begynner å gi slipp på de, kan det ta litt tid før kroppen klarer å hente seg inn.

Kognitive Skift er skattekisten med gull ved enden av regnbuen og gir spennende bevis for at vi faktisk får resultater. Det beste er at du ikke trenger noe annet enn grunnleggende EFT å produsere dem. Se etter dem i din økter, og som alltid, test for å bekrefte.

REPETISJON:

I denne artikkelen har du lært du om kognitive skift som et tegn på at EFT leverer resultater.

  • Blant tradisjonelle terapeuter er en kognitiv endring tegn på en ny innsikt eller en endring i atferd eller tro. Det er skattekisten med gull ved enden av regnbuen.
  • Oftest ser vi disse skiftene når alle aspekter er fjernet fra en bestemt hendelse. Klienten plumper rett og slett ut med et nytt og sunt perspektiv som fullstendig motsier det opprinnelige perspektivet.
  • Noen ganger skjer disse skiftene uten noen tegn fra klienten. Ved å stille flere spørsmål eller bruk gode testemetoder vil du ofte få de kognitive skiftene fram i lyset.
  • Sukking, gjesping eller ekte latter er også tegn på at forstyrrelser blir gitt slipp på og at perspektiver endres. Still spørsmål eller bruk testemetoder for å få bekreftelse.

 

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt