Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL I for alle: Grunnleggende EFT banketeknikker

Fordeler og ulemper med EFT bankeskript

Formål

Pros and Perils of EFT Tapping Scripts
Fordeler & ulemper med EFT bankeskript

Denne artikkelen gir et videre perspektiv til de som ønsker å bruke ferdigskrevne setninger (bankeskript) som noen bruker i håp om at EFT da vil treffe deres problemer på en bedre måte. Hvis du ikke har vært bort i bankeskript, kan du bare hoppe over denne artikkelen og gå videre til Hva kan jeg forvente fra EFT-bankingen? slik at læringsprosessen med EFT ikke blir forstyrret. De som har vært bort i bankeskript tidligere, vil dra nytte av den informasjonen som gis her før de går videre.

Fordelene med denne tilnærmingen er knyttet til bekvemmelighet og muligheter for å mer ut av EFT enn grunnoppskriften til EFT gir. På den annen side er ulempene ved slike skript at de gir risiko for mulig traumatisering, halvferdige resultater, feiltolkning av EFT og potensielt alvorlige, juridiske problemer for utgiverne av skriptene. Disse skriptene er laget i god mening og er i det minste delvis nyttig for mange klienter. Men de er overfladiske i sin natur og muligens skadelig for enkelte, og dette burde vært opplyst om fra utgiverne.

Jeg mener ikke å være altfor dramatisk med dette, og for balansens skyld har bankeskript vært mer til nytte enn til skade. Men farene og manglene ved skriptene må bli utforsket. Tips til bedre tilnærminger er gitt senere i denne artikkelen samt i hele resten av denne opplæringen.

Bakgrunn

I EFTs barndom var vi mye fokusert rundt banking på generelle (globale) problemer. Det tok meg flere år med utvikling for å oppdage at det å være mer spesifikk ville gi mye bedre resultater, særlig for de mer komplekse sakene. I mellomtiden fortsatte mange EFTere å eksperimentere med globale tilnærminger og prøvde å få til endringer for så mange mennesker som mulig. Fra dette arbeidet ble "Bankeskriptene" født.

Bankeskript innebærer forhåndsdefinerte oppsett/påminnelsesfraser som er utformet slik at folk skal kunne benytte de sammen med EFTs grunnoppskrift for å få hjelp med et vanlig problem. For eksempel kan et bankeskrip for vekttap begynne slik som dette...

Selv om jeg føler det er ille å bære på all denne vekten
og jeg ikke tror jeg fortjener å miste den...

På overflaten kan ideen virke fornuftig, spesielt for noen som ikke har studert EFT eller ønsker den raske hjelpen som blir lovet av en tilnærming som dette. Det ser ut til å være praktisk, men de mulige ulempene er betydelige, og resultatene kommer ikke i nærheten av de profesjonelle resultatene vi kan levere med en individuell tilnærming.

Mona Lisa EFT Tapping Scripts
Bankeskript er som å
prøve å male Mona Lisa
med en 6 tommers bred pensel

Bankeskript finner vi ofte i bøker og på enkelte nettsteder, laget av utøvere som spesialiserer seg på en bestemt sak. Det finnes bankeskript for hundrevis av saker ... fra traumer til fobier til OCD (tvangslidelser) og til alt mulig annet. Alle kan finne et nettsted som tilbyr disse skriptene, inklusiv en tegning som viser EFT-punktene og de setningene en skal si som tilsynelatende skal rettes inn mot underliggende problemer. Forutsetningen her er at de fleste mennesker med lignende problemer vil ha de samme bidragsyterne. Men det stemmer ikke i det hele tatt. Du finner aldri to mennesker som erfarer de samme detaljene eller på samme måte, og dermed kan ingen bankeskript reflektere med så stor nøyaktighet som ofte er nødvendig. Sånn sett er bankeskript som å prøve å male Mona Lisa med en 6 tommers bred pensel.

Fordelene

Det forlokkende med disse skriptene er den faktoren av enkelhet som ligger i at det ikke stilles noen krav til tilpasninger eller detektivarbeid. Bare bank på EFT-punktene mens du gjentar noen ord som noen andre gir deg. Enkelt. Det er en «one-size-fits-all»- eller "EFT på boks"-tilnærming. Mange brukere av skript har rapportert positive resultater ved hjelp av denne metoden, og jeg er glad for at denne forenklede tilnærmingen har hjulpet til med å eksponere mengder av mennesker for EFT. Selv om mange har hatt fordeler med dette, finnes det likevel begrensninger og ulemper. Vi vil vi komme til nå.

Ulempene

De som fremmer bankeskript forsøker å "behandle" folk som de enten (1) ikke kjenner eller (2) har problemer som er altfor omfattende til å kunne bli håndtert av bare bankeskript. Følgelig vil deres "klienter" etter hvert innbefatte mennesker med alvorlige følelsesmessige eller fysiske vansker som er forledet til å "prøve det ut." Disse sårbare menneskene bør ikke forsøke NOEN healingmetoder uten tilstedeværelse og veiledning av kvalifisert helsepersonell på grunn av muligheter for abreaksjoner og alvorlige konsekvenser. Etter hvert som EFT blir mer allment kjent, er det uunngåelig at disse problemene vil komme til overflaten, og søksmål kan dukke opp mot de som fremmer bankeskript.

EFT Tapping Scripts can bring Lawsuits

Profesjonell bruk av EFT, slik den blir forklart i vår Gullstandard for EFT-opplæring, kan minske denne risikoen.

I tillegg har bankeskript en tendens til bare å gi delvis resultater. De kommer sjelden til røttene av problemene og dermed forblir de sanne årsakene til problemet aktive under overflaten. Det er bare et spørsmål om tid før slike strå av ugress dukker opp igjen og fører til at klienter konkluderer med at «EFT ikke virket». Enda verre er det at disse overflate-tilnærmingene kan delvis fjerne noen aspekter av problemet, og samtidig i prosessen la begravde traumer dukke opp og skape angst, mareritt, hodepine og lignende. Ingen skript er i stand til å håndtere dette uventede stresset, og dermed kan disse klientene rapportere at "EFT har gjort ting verre." I virkeligheten var det ikke EFT som gjorde ting verre. Det var den feilaktige bruken av en overflate-tilnærming på et dypere problem.

Så hvis du markedsfører bankeskript, vennligst informer klientene om begrensningene og potensielle bivirkninger ved bruk av en tilnærming som dette. Enda bedre, slutt med slike bankeskript og reduser denne risikoen ved å gå i retning av de mer profesjonelle, individualiserte EFT-tilnærmingene som tilbys på denne nettsiden. Artikkelen Hva skal jeg si under EFT bankeprosessen? kan være av særlig interesse.

Problemene med YouTube og Internett-grupper

Du vil finne ulike former for bruk av den samme bankeskript-tilnærmingen på YouTube-videoer, samt i ulike Internett-grupper og symposier der en eller flere utøvere leder et ukjent publikum gjennom bankerunder med hvilket som helst problem de velger for dagen (som utsettelse, fortjene lykke, tjene mer penger, å finne din utkårede, eller frihet fra stress). Disse globale tilnærmingene leder mennesker i overfladiske retninger hvor resultatene er begrensede og der de nevnte muligheten for alvorlige konsekvenser er betydelig større.

Løsningen: Komme til røttene & tilpasse prosessen

Som utøver er det faktisk lettere å stille klienten noen spørsmål og grave ned til det spesifikke enn det er å lese et manus og rote rundt når kundens situasjon trygler om mer hjelp. Prosessen blir undervist i del II i vår Gullstandard for EFT-opplæring. Også selvhjelpere kan lære prinsippene og oppnå større fremskritt med sine problemer. Det vil kreve litt øvelse i begynnelsen, men jo mer du bruker den, jo bedre går det. Du kan starte med  Personlig Fred prosedyre eller stille noen enkle spørsmål som peker mot Bestemte hendelser. Her er noen spørsmål som har hjulpet meg mye gjennom årene.

 • Når merket du problemet første gang?
 • Minner det deg om noe fra tidligere i ditt liv?
 • Hvis du kan leve livet en gang til, hvilken person eller hendelse ville du foretrukket du å slippe?

Hvis du som selvhjelper står fast, kan en faglært EFT-utøver hjelpe deg med å grave fram problemer som du ikke finner på egenhånd. Faglærte kan få ekstra trening i å finne de skjulte problemene som må adresseres for å oppnå de beste resultater.

GJENNOMGANG:

I denne artikkelen lærte du om bankeskript i EFT-prosessen.

 • Bankeskript synes å være praktiske, men er ganske globale i sin natur og gir ikke en individualisert tilnærming. Derfor følger de ikke gullstandarden for EFT-prosessen.
 • Bankeskript og andre globale tilnærminger kan skade når de brukes uten skikkelig veiledning, så hvis du prøver dem, gjør det med forsiktighet.
 • For å sikre deg den beste EFT-utdannelsen, unngå bankeskript og andre globale varianter og hold deg til Gullstandard-prinsippene som du lærer i denne opplæringen.

 

 

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt