Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

Før du begynner

Om forfatterne - Gary & Tina Craig

EFT Tapping Gary image
Gary Craig

EFT Tapping Tina image
Tina Craig

Denne opplæringen er tilsynelatende skrevet av meg (Gary), men det er gjort for å gjøre lesingen enklere. Min datter Tina har skrevet minst halvparten av den og har revidert resten. Det har vært en felles innsats som vi er ganske stolt over.

Jeg er grunnleggeren av EFT og har utviklet alle verktøyene. Undervisningen og demonstrasjonene på de originale EFT-videoene dokumenterer utviklingen av EFT fra 1995 til 2010. Vår nåværende opplæring i Gold Standard EFT inneholder relevante deler av dette materialet pluss mange forbedringer som jeg har utviklet underveis. Alt er oppdatert og vil stadig bli endret over tid i takt med den siste utviklingen.

Tina har jobbet ved min side i mange år og har vært sentral i utviklingen av undervisningen i det jeg gjør. Hun har sin egen bakgrunn i personlig forbedring og har et unikt innblikk i de perspektivene som jeg bruker i EFT-programmet. Da det ble klart at vi måtte forbedre EFT-instruksjonene, modellerte Tina meg (i NLP-terminologi) bedre enn jeg trodde var mulig og har delt mine instruksjoner i enkeltdeler slik at de blir lettere å lære.

Mens jeg har skapt og stått for all utviklingen av EFT, har Tina gjort en enorm innsats i formidlingen av EFT. Sammen har vi revidert og strømlinjeformet de tidligere EFT-instruksjonene slik at du mye mer effektivt kommer til kjernen av EFTs styrke.

Vår bakgrunn er gjengitt nedenfor:

Gary Craig

Jeg er grunnleggeren av Emosjonelle Frigjøringsteknikker (EFT) og er vert for dette nettstedet. Vær oppmerksom på at jeg er verken psykolog eller lisensiert terapeut. Jeg har ingeniørutdanning fra Stanford University og er ordinert prest. Selv om jeg ikke har vært knyttet til en bestemt religion, har jeg utviklet disse teknikkene ut fra et dedikert, åndelig perspektiv.

Jeg er ordinert prest i The Universal Church of God i Sør-California (ikke Universal Life Church) som er tverrkirkelig og omfatter alle religioner. Jeg er en ivrig student av A Course In Miracles, men ingen EFTere har noen gang blitt om å følge noen bestemt åndelig retning.

Jeg ble født den 13. april 1940 og har vært intenst interessert i personlig forbedring via psykologi fra jeg var 13. Det var da jeg innså at kvaliteten på mine tanker ble gjenspeilet i kvaliteten på mitt liv. Siden dengang har jeg vært selvlært i dette feltet og har bare søkt etter de prosedyrene som, etter min mening, har produsert resultater. Jeg anser EFT, kjernen i det jeg lærte av Dr. Roger Callahan, å være et viktig verktøy for å oppnå det høyeste nivået av helbredelse. Jeg har også høy aktelse for Nevro-Lingvistisk Programmering (NLP) der jeg er sertifisert Master Practitioner.

Tina Craig

Min interesse for personlig forbedring ble overlevert til meg av den som har hatt størst innflytelse på mitt liv, grunnleggeren av EFT.  På samme måten som min far har jeg vært en hengiven student av menneskets natur, og min erfaring på dette området har utviklet seg mye på samme måte som hans... uten formell opplæring, men med en intens nysgjerrighet, en trang til å utfordre mine egne problemer, og en naturlig evne til å se hvordan emosjonelle problemer påvirker vår yteevne i livet.

Mitt bidrag til EFT-opplæringen har stort sett vært å få en forståelse av de utfordringene min far så og finne måter å løse de på. I denne prosessen har jeg grepet anledningen til å lære nye ferdigheter, utvikle naturlige talenter og har gjort det det jeg har kunnet for å forklare EFT slik han har ønsket. Nå som jeg jobber med psykisk helsepersonell ved ACEP, er jeg beæret over å se at de respekterer meg som en kollega og verdsetter min evne til å undervise fagfolk på dette området.

EFT-relatert erfaring

 • EmoFree.com: Leder for opplæring og administrasjon (2005-2010)
  Forfatter og leder for EFT-sertifiseringsprogrammet (2008-2010)
  Markedsføringsstøtte
 • ACEP: Forfatter/regissør av sertifiseringsprogrammet ACEP EFT (2011-DD)
 • EFT Master Practitioner (2006-DD): spesialisering i komplekse, langsiktige, menneskelige problemer og EFT på dyr gjennom telepatisk kommunikasjon.

Personlig utvikling

Omfattende arbeid med et mangfold av personlig forbedring- og healingmetoder siden 16-årsalderen som omfatter:

 • PACE
 • Tony Robbins ubegrenset makt
 • Klemmer & Associates
 • Landmark Education
 • Barbara Brennan
 • NET
 • NAET
 • EFT
 • Yoga, meditasjon, urte healing, etc.

Annen bakgrunn

 • BA bedriftsøkonom fra University of California i Santa Barbara
 • 20 års erfaring i næringsliv og markedsføring

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt