Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL II for alle: Å komme til røttene av problemet med EFT

Hva skal jeg si under EFT bankeprosessen?

Enkle måter å finne de riktige EFT-ordene mens du banker

Første gangen du lærte Grunnoppskriften til EFTs banketeknikker, fikk du en enkel innfyllingssetning for å lage oppsettet. Den var slik:

"Selv om jeg har denne ___, aksepterer jeg meg selv fullt og helt."

Dette er det grunnleggende svaret på bekymringen for hva du skal si. Du trenger bare fylle tomrommet med ord som beskriver problemet, f.eks sår skulder, EFT Tapping Words avvisningsminne,høydeskrekk, etc.  Men senere lærte vi i Intro til å bli spesifikk med EFT at å legge legge til flere detaljer i oppsettet kan være en fordel. Det er fordi EFT fungerer best på svært spesifikt uttrykte problemer. Derfor kan det være bedre å si "Denne skarpe smerten framme i min høyre skulder" enn å bare si "Denne såre skulderen."

En enkel måte å bli mer spesifikk i bankerundene.

Denne metoden er enkel og krever ingen detaljert opplæring. Med litt øving vil det sitte. Bare beskriv problemet som om du snakker med en god venn og bruk denne beskrivelsen i bankerundene.

Eksempel

Hvis du har et fysisk problem, for eksempel en smerte i nedre del av ryggen, vil du kanskje beskrive det slik til en venn:

"Når jeg bøyer meg, får jeg denne stikkende smerten i korsryggen som gjør at jeg får lyst å skrike så høyt at en døv person vil kunne høre meg."

Selv om det er litt mange ord, virker det helt greit å starte med dette oppsettet:

"Selv om jeg får denne stikkende smerten i korsryggen når jeg bøyer meg, som gjør at jeg får lyst å skrike så høyt at en døv person vil kunne høre meg, aksepterer jeg meg selv fullt og helt"

For påminnelsesfrasen kan du forkorte den til noe sånt som:

"Den stikkende smerten i korsryggen som gjør at jeg ønsker å skrike."

Husk at dette er en indirekte måte å adressere underliggende, emosjonelle problemer på. Hvis du har vært så spesifikk du kan og likevel ikke får den lindringen du ønsker, da er ikke mer eller bedre språk løsningen. Å finne de underliggende, emosjonelle problemene og arbeide med bestemte hendelser er neste beste trinn.

Et annet eksempel:

Denne gangen for et emosjonelt problem. Du vil kunne si til en venn:

"Når jeg ser en slange, får jeg hjertebank, blir svimmel og tror jeg kommer til å dø."

Oppsettet kan da være:

"Selv om jeg får hjertebank, blir svimmel og tror jeg skal dø når jeg ser en slange, aksepterer jeg meg selv fullt og helt"

Påminnelsesfrasen kan være:

«Slange, hjertebank, svimmel, redd for å dø.»

Igjen: Å adressere de aktuelle symptomene som kommer som reaksjoner på et emosjonelt problem er en indirekte måte å adressere det virkelige problemet. Heller enn å finne andre ord for å få bedre resultater, er det bedre å grave dypere og arbeide med bestemte hendelser.

Enda et eksempel:

Denne gangen for en Bestemt hendelse.  Du vil kunne si til en venn:

"Da læreren min i tredje klasse fortalte klassen at jeg var for dum til å lære noe, følte jeg meg så ydmyket at jeg ønsket å forsvinne fra jordens overflate."

Oppsettet kan da bli:

"Selv om jeg følte meg så ydmyket at jeg ønsket å forsvinne fra jordens overflate da læreren min i tredje klasse fortalte klassen at jeg var for dum til å lære noe, aksepterer jeg meg selv fullt og helt."

Påminnelsesfrasen kan bli:

«Ydmyket, forsvinne fra jordens overflate.»

Hvis du vil, kan du også skrive det ned så tydelig og detaljert som du klarer, som om du sender et brev til en venn. Så bruker du disse beskrivelsene i EFT-rundene. Med erfaring vil du forbedre dine ferdigheter og finne måter å få jobben gjort med færre ord.

Vær oppmerksom på at de utvidede beskrivelsene i eksemplet ovenfor fremdeles bare beskriver en enkelt 1-3 minutters hendelse. Læreren sa ordene, jeg fikk følelsen, og dette er hvordan jeg vil beskrive det øyeblikket. Det inneholder ikke en 20 minutters analyse av alle de problemene denne læreren må ha hatt når du forteller dette til din venn, eller hvordan din mor pleide å si det samme, eller hvordan dette er nettopp det som opprettholder din frykt for avvisning i ekteskapet. Pass på at du fokuserer på det aktuelle øyeblikket.

FORSIKTIG - ikke "bli global" med det du sier:

Som vist i forrige avsnitt, må du være oppmerksom på at denne "fortell det til din venn"-varianten av språket lett kan føre deg inn i andre hendelser eller andre globale spørsmål. Målet er fortsatt å være konkret innenfor de individuelle tidsrammene på 1-3 minutter, og du må passe på at språket du benytter ikke kommer i veien for dette. Husk at hensikten med språket, og særlig Påminnelsesfrasen, er å hjelpe deg å holde fokus på det spesifikke målet du har valgt å adressere i bankerunden.

Den spesifikke delen er viktigere enn språket: Hvis du bryter hvert problem ned i mindre deler ved hjelp av begrepene aspekter, å være spesifikk og spesielle hendelser, vil de riktige ordene falle rett i fanget ditt straks du har funnet en spesifikk del av problemet som du vil adressere.

Hvis du har problemer med å utforme oppsettet, behøver du sannsynligvis å være mer spesifikk. Det er bare vanskelig å utforme gode setninger hvis du har for mye "problemer" på bordet.

Hvor EFT-ere blir forvirret om ordene

De ovennevnte metodene er enkle og likefremme og vil føre selv nykommeren til solide bankeresultater i mange tilfeller. Men det kan oppstå forvirring når du ser meg levere EFT på de mange videoene på denne nettsiden. Der bruker jeg tilsynelatende et "fancy språk" som virker langt mer avansert enn de ovennevnte beskrivelsene. For så vidt er det sant. Jeg har utviklet mitt språk i løpet av årene, akkurat som du kan gjøre etter hvert som du får erfaring. Men disse språkmønstrene er bare finjusteringer som legger litt "glasur på kaken." Du er ikke kommet dit ennå, men det du har fått ovenfor er "kaken" som har blitt brukt mangfoldige ganger med gode resultater. Som nybegynner er det ikke nødvendig eller praktisk å forvente at du skal matche mine EFT-ferdigheter. I alle fall ikke ennå.

En ting er likevel sikkert. Det er langt enklere og langt mer effektivt å utvikle disse enkle ferdighetene enn å bruke noen av de ferdiginnspilte bankeskiptene som er så utbredt på internett. Se fordeler og ulemper med EFT bankeskript. Disse forhåndsproduserte formuleringene er visstnok laget for å rette EFT inn mot dine spesifikke problemer og spare deg fra å lære disse enkle ferdighetene. Men det er bare unntaksvis at noen utenforstående vil lykkes med å treffe dine spesifikke problemer. Hvis du ønsker, kan du få en godt trent Gold Standard EFT-utøver til å hjelpe deg.

Når du kommer til de mer avanserte delene av denne Gold Standard EFT-opplæringen, vil du se hvordan språket i oppsett og påminnelsesfraser kan brukes kreativt for å forbedre prosessen. Dette krever selvfølgelig erfaring, men med praksis kan det utvikles av alle. Hvis du ønsker, kan du allerede nå ta en titt på disse avanserte artiklene.

Prima selvhjelpsverktøy for EFT-banking

Disse to artiklene gir deg utmerkede verktøy til selvhjelp.

GJENNOMGANG:

I denne artikkelen lærte du mer om å finne effektivt språk for dine bankerunder.

 • Formålet med språket er å fokusere på målet mens du banker.
 • Den grunnleggende beskrivelsen av problemet på to-tre ord er det beste første skritt.
 • Å beskrive problemet eller aspekter av problemet mer spesifikt er ofte bedre.
 • Å beskrive problemet slik du ville gjort til en venn kan hjelpe deg å bli mer spesifikk.
 • Vær forsiktig så ikke språket bringer deg ut i globale territorium,
 • Å grave dypere i underliggende problemer og finne et bedre mål på bankerunden er vanligvis mer effektivt enn å finne "bedre språk".

 

 

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt