Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL I for alle: Grunnleggende EFT banketeknikker

EFT Innsnevret pusteteknikk

En enkel, men likevel  overraskende effektiv banketeknikk

Nå som du har lært grunnoppskriften til EFT banketeknikker, har du kanskje allerede en plan for for hvordan du vil jobbe med dine problemer. Dette enkle verktøyet kan imidlertid være nyttig uansett hvilket problem du forsøker å løse.

 

EFT Tapping breathing image

Generelt sett kan stress og negative følelser påvirke måten vi puster på, og selv om vi ofte overser endringene i pusten og hvordan vår emosjonelle tilstand kan påvirke den, er de lette å se så snart vi retter oppmerksomhet mot dem. Ved å bruke grunnoppskriften til EFT banketeknikker mens vi retter oppmerksomheten mot innsnevringer i pusten, retter vi indirekte oppmerksomheten mot underliggende, emosjonelle problemer, og resultatene er ofte tydelige ved at pusten blir mer åpen og fri.

Denne nyttige teknikken har følgende fordeler:

Gjør fremskritt med problemer du ikke kan artikulere:

Å rette EFT mot hemmet pust vil vanligvis skrelle bort lag av følelser fra det generelle problemet og lar deg huske bestemte hendelser eller tenke klarere på problemet.

Tar brodden av et svært intenst problem:

Å bruke EFT på et fysisk symptom er en mer skånsom tilnærming fordi vi ikke direkte fokuserer på de smertefulle detaljene i den underliggende hendelsen.

Som avspenningsverktøy:

Du kan bruke dette bankeverktøyet når du føler deg stresset, og etter et par runder vil du kunne puste friere.

Hjelper EFT-nybegynnere eller skeptikere til å oppleve merkbare resultater:

EFT-terapeuter kan bruke dette verktøyet til demonstrasjon for nye klienter slik at de kan oppleve raskt resultat, og da vil de ofte være ivrig etter å lære mer.

Her er oppskriften...

 • Trekk pusten så dypt du kan to-tre ganger. Ta deg tid og unngå hyperventilering. Dette trinnet vil strekke ut lungene slik at ikke bedring i pusten pga EFT skal kunne tilskrives en normal "strekke-effekt" av lungene.
 • Når du har strukket lungene godt, trekker vi pusten enda en gang. Denne gangen vurderer vi hvor dypt vi klarer å trekke pusten på en skala fra null til ti, der ti er det du anslår som det maksimalt mulige. Tallene varierer vanligvis fra tre til ni. De som noen ganger svarer ti (de tar vanligvis feil), opplever gjerne at pusten kan gå til 12 eller 15. 
 • Deretter banker dere flere runder med Grunnoppskriften med oppsett som "Selv om jeg er hemmet i pusten...", "selv om jeg bare kan fylle lungene mine til en åtter..." og så videre. Mellom hver runde tar dere et dypt åndedrett og gjør en ny 0 -10 vurdering av pusten. I fleste tilfeller vil det bli forbedring. 
 • Hvis du prøver å finne mer klarhet eller detaljer om problemet, kan du stille deg spørsmål som: "Hva minner den trange pusten meg om?", "Når har jeg tidligere i mitt liv følt meg hemmet i pusten eller kvalt?", "Hvis det var en emosjonell årsak til at pusten er innsnevret, hva kunne det være?" Du vil ofte få en sterk anelse om om bakenforliggende, følelsesmessige problemer, og ofte viser disse ledetrådene seg etter en runde eller to med fokus på pusten.

Som hjelp til å komme i gang med denne ideen, er her en video der jeg bruker dette bankekonseptet med publikum. Legg merke til hvor mange som får merkbare forbedringer i pusten og/eller har andre, positive effekter, som bedret syn. Fordi jeg arbeidet med en stor gruppe, brukte jeg ikke så mye tid på å utforske effektene på individuelle, emosjonelle problemer. Men om du vurderer spørsmål som de i det siste punktet ovenfor, blir du ofte ført direkte til disse viktige emnene.

 

EFT INNSNEVRET PUSTETEKNIKK - SE VIDEO

 

Hvis innsnevring i pusten kommer tilbake tidligere enn forventet, må et nytt, underliggende problem ha kommet til overflaten. Du vil lære mer om dette konseptet i del 2 når vi diskuterer aspekter.

Husk også at dette er en indirekte vei til de underliggende problemene og kan gi midlertidig resultater til du har lært å rette oppmerksomheten direkte mot disse problemene.

GJENNOMGANG:

I denne artikkelen lært du EFT Innsnevret pusteteknikk.

 • Det er et ypperlig verktøy for å komme i gang med EFT selv.
 • Å ta et par runder med innsnevret pusteteknikk er en enkel måte bruke grunnoppskriften til EFT banketeknikker for øyeblikkelig stressreduksjon  og for å komme i gang med større spørsmål.
 • En demonstrasjonsvideo ble vist for å få ytterligere instruksjoner og en "Banke med"-opplevelse

 

 

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt